Όροι συμμετοχής

 1. Το δίκτυο ανταλλαγής και αλληλεγγύης «Φασούλι» αποτελεί μια διαδικτυακή συγκέντρωση που δραστηριοποιείται στην Αθήνα με σκοπό τη διευκόλυνση φιλικών συναλλαγών, χρησιμοποιώντας ως μέσο  την  μονάδα Φασούλι (fs).

 2. Οι γενικές αρχές του δικτύου είναι:

 • η  αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια και η συνεργασία,

 • η ισότητα, η άμεση δημοκρατία και η διαφάνεια,

 • και ο σεβασμός στη φύση.

 1. Τα στοιχεία που δίνουν τα μέλη κατά την εγγραφή θα πρέπει να είναι τα πραγματικά. Τα μέλη του δικτύου αποδέχονται ότι τα στοιχεία αυτά θα είναι προσβάσιμα από τη διαχειριστική ομάδα του δικτύου. Τα μέλη μπορούν να επιλέξουν ποιά από τα στοιχεία εκτός του ονόματος, της περιοχής και του email θα είναι προσβάσιμα στα άλλα μέλη του δικτύου.

 2. Τα μέλη του δικτύου μπορούν να συναλλάσσονται μεταξύ τους και να καταγράφουν τις συναλλαγές στον ειδικό ιστοχώρο χρησιμοποιώντας σαν μέσο καταγραφής τη μονάδα Φασούλι(fs). Για να προστεθούν μονάδεςσε ένα λογαριασμό θα πρέπει να αφαιρεθούν από κάποιον άλλο. Το άθροισμα όλων των λογαριασμών πρέπει να είναι πάντα μηδέν. Δεν υπάρχει χρέωση τόκου στους λογαριασμούς. Όλες οι συναλλαγές με Φασούλια καταγράφονται ηλεκτρονικά από τους εμπλεκόμενους χρήστες.

 3. Δέκα Φασούλια αντιστοιχούν σε μια ώρα εργασίας. Τα μέλη του δικτύου αξιολογούν τα ίδια την αντιστοιχία των προσφορών τους σε Φασούλια μέσα σε κάποια όρια. Το όριο για τις υπηρεσίες είναι 20fs/ώρα.

 4. Οι συναλλαγές μπορούν να ξεκινήσουν ακόμη και με μηδέν λογαριασμό. Για κάθε μέλος υπάρχει αρχικό χρεωστικό όριο -100fs το οποίο θα καλυφθεί στη συνέχεια από το συναλλασσόμενο με παροχή υπηρεσιών ή προϊόντων σε άλλα μέλη του δικτύου. Επίσης, υπάρχει πιστωτικό όριο που είναι 200fs. Τα μέλη μπορούν, μετά από ένα χρόνο συμμετοχής στους στο δίκτυο, να ζητήσουν να αυξυθούν το κατώτερο και το ανώτερο όριο τους σε -200fs και 400fs αντίστοιχα, με την προϋπόθεση να έχουν περισσότερες από 3 θετικές αξιολογήσεις.

 5. Στο δίκτυο υπάρχει αποθεματικός λογαριασμός ο οποίος πιστώνεται από μηνιαία συνδρομή των μελών. Τα πιστωτικά και χρεωστικά όρια ισχύουν και για τον αποθεματικό λογαριασμό. 

 6. Ένα μέλος που επιθυμεί να εγκαταλείψει το δίκτυο θα πρέπει να φροντίσει να επαναφέρει το λογαριασμό του κοντά στο μηδέν (από 5 έως -5fs). Η διαφορά μεταφέρεται στον αποθεματικό λογαριασμό του δικτύου.

 7. Η  διαχείριση του δικτύου γίνεται από την διαχειριστική ομάδα. Οι προυποθέσεις για να λάβει μέρος κάποιο μέλος στην διαχειριστική ομάδα είναι:

 • να έχει 3 θετικές αξιολογήσεις στις συναλλαγές του

 • να μπορεί και να θέλει να αναλάβει κάποιο από αυτούς τους τομείς: συντήρηση του site, συγγραφή και επιμέλεια κειμένων που αφορούν το Φασούλι, γραφιστική και δημιουργία έντυπου υλικού, διαχείριση του Φορουμ, νομική υποστηριξηκαι οποιαδήποτε άλλη ανάγκη προκύψει για τη διαχείριση του δικτύου.

Η διαχείριση εναλλάσεται μεταξύ των μελών του δικτύου.

Η συμμετοχή στην διαχειριστική ομάδα έχει εθελοντικό χαρακτήρα αλλά τα μέλη της μπορούν να ζητήσουν συμβολική αμοιβή για τις υπηρεσίες τους που δεν θα ξεπερνάει τα 5fs την ώρα και θα χρεώνονται στον αποθεματικό λογαριασμό του δικτύου.

 1. Η  διαχειριστική ομάδα δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις που αφορούν αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του δικτύου αλλά μόνο να τις προτείνει. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από όλα τα μέλη του δικτύου με ψηφοφορία. Προτάσεις μπορεί να κάνει και κάθε μέλος του δικτύου στο forumτου δικτύου.

 2. Η  ψηφοφορία γίνεται μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα του δικτύου. Η καταμέτρηση των ψήφων γίνεται από την διαχειριστική ομάδα μετά από μία εβδομάδα από την δημοσίευση της ψηφοφορίας. Για να θεωρηθεί έγκυρη μια απόφαση, θα πρέπει να έχουν ψηφίσει τουλάχιστον τα μισά μέλη.

 3. Η  διαχειριστική ομάδα μπορεί να αρνηθεί να καταχωρήσει ή να διαγράψει αγγελία  προσφοράς ή ζήτησης που είναι ενάντια στις βασικές αρχές του δικτύου, αφορά παράνομη συναλλαγή ή αντίκειται στα χρηστά ήθη και έθιμα.

 4. Αν ένα μέλος μετά την εγγραφή του δεν συμμετέχει στο δίκτυο με οποιονδήποτε τρόπο για περισσότερο από έξι μήνες, θεωρείται ανενεργό και διαγράφεται από το δίκτυο μετά από σχετική ειδοποίηση. Το μέλος μπορεί να ζητήσει μεγαλύτερη προθεσμία αν συντρέχει λόγος.

 5. Αν υπάρχει κάποια διαφωνία κατά τη συναλλαγή δύο μελών, τότε γίνεται συνάντηση μεταξύ των μελών και της διαχειριστικής ομάδας με σκοπό τη φιλική επίλυση της διαφοράς.

 6. Κανένα μέλος του δικτύου δεν είναι εξαναγκασμένο να δεχτεί να κάνει μια συγκεκριμένη συναλλαγή την οποία δεν επιθυμεί για οποιονδήποτε λόγο.

 7. Τυχόν εκκρεμότητες φορολογικές, δικαστικές, νομικές ή διαπροσωπικές δεν μεταφέρονται με την συναλλαγή-ανταλλαγή αλλά εξακολουθούν και μετά από αυτή να βαραίνουν τον αρχικό συναλλασόμενο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s